Naar inhoud

Vrijwilligerswerking

Haiku geschreven door Herman Van Rompuy, ter ere van de vrijwilligers van OCMW Beerse

Vrijwilligers zijn een niet meer weg te denken schakel in de maatschappij. Net zoals de professionele zorg, is het vrijwilligerswerk ook in onze organisatie onmisbaar.

Waarom?

  • Dankzij vrijwilligers komen mensen nog meer centraal te staan. Oudere mensen hebben niet enkel behoefte aan lichamelijke verzorging, maar ook aan warmte, genegenheid, aandacht, contact en ontspanning. Al deze dromen en wensen, in verband met de begeleiding van bewoners van ons woonzorgcentrum of van bewoners van onze gemeente, kunnen niet verwezenlijkt worden door de professionele hulpverleners alleen. Vrijwilligers hebben dan ook een belangrijke bijdrage in de zorg aan ouderen. Het vrijwilligerswerk kan een aanvullende en vernieuwende rol spelen bij het professionele werk.
  • Dankzij vrijwilligers kunnen we drempelverlagend werken: de vrijwilliger geraakt misschien op plaatsen (letterlijk en figuurlijk) waar een beroepskracht mogelijk niet zou kunnen komen.
  • Vrijwilligerswerk zorgt voor integratie van mensen in de samenleving. Deze maatschappelijke integratie is een basisopdracht voor het OCMW.

Wie?
De vrijwilligerswerking van het OCMW Beerse bestaat uit 3 groepen vrijwilligers die in verschillende domeinen van onze samenleving actief zijn, nl. in ons woonzorgcentrum, in ons dienstencentrum en de chauffeurs van onze Minder Mobielen Centrale.

Vrijwilliger worden?
Zowel in ons woonzorgcentrum als in ons dienstencentrum en bij onze Minder Mobielen Centrale zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons team willen komen versterken.

 

Deze dienst van A tot Z