Naar inhoud

Mobiele ontmoetingsplaats voor jongeren

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door LEADER en Provincie Antwerpen.

Lokaal bestuur Beerse en Huis van het Kind stellen met trots voor: Busje komt zo, een project dat mede mogelijk gemaakt werd door LEADER en Provincie Antwerpen.


Ontstaan van het project ‘Busje komt zo’

Lokaal bestuur Beerse wilde haar outreachend aanbod naar jongeren toe verbeteren en ging hiervoor over tot de aankoop van een trailer, die zal fungeren als mobiele ontmoetingsplaats. Het biedt ons de kans om laagdrempelige ontmoetingsmomenten te organiseren dichtbij de leefwereld van jongeren. We willen digitaal en fysiek beter bereikbaar en beschikbaar zijn. Via een subsidieaanvraag bij LEADER Antwerpen verkregen we de nodige financiële middelen om de op maat gemaakte trailer aan te kopen.


Doel?

De trailer zal het hele jaar door halt houden in buurten en op plaatsen in Beerse en Vlimmeren die populair zijn bij onze jeugd en wordt een plaats waar jongeren vanaf 12 jaar:

  • elkaar kunnen ontmoeten
  • kunnen deelnemen aan sport- en spelactiviteiten (fysieke en mentale gezondheid in balans)
  • gratis wifi hebben
  • kunnen deelnemen aan workshops
  • bij iemand terecht kunnen met vragen
  • informatie kunnen vinden over diensten en rechten
  • kunnen praten over onderwerpen die de nodige discretie vereisen


Co-eigenaarschap

“Busje komt zo” is een project in co-eigenaarschap met jongeren.

De programmatie en inhoud van de activiteiten en de workshops worden in overleg met de jongeren bepaald. 


Interieur

In de trailer kunnen films geprojecteerd worden.

De ruimte heeft een comfortabele stahoogte in het gedeelte voor het groepsgebeuren.

De binnenruimte kan zonder grote inspanningen verbinding maken met de omgeving. Door de grote luiken open te zetten, maken we de beschikbare ruimte eens zo groot.

Er is verwarming en koeling voorzien zodat hij het hele jaar door kan gebruikt worden.

De ontmoetingsplaats heeft een beperkte sanitaire uitrusting bestaande uit een chemisch toilet en lavabo met koud water.

De trailer is voorzien van een systeem om zelf te zorgen voor de nodige elektriciteit maar kan ook gewoon inpluggen op het net.


Feest!

De officiële inhuldiging van de nieuwe mobiele ontmoetingsplek voor jongeren zal normaal doorgaan in het voorjaar van 2022 in aanwezigheid van o.a. onze burgemeester en Kathleen Helsen, voorzitter van hoofdsponsor LEADER Antwerpen. Jongeren met goesting kunnen zich tijdens het evenement aan de trailer kandidaat stellen om samen met ons co-eigenaar te worden.


Groetjes,

Team “ Busje komt zo”
Mobiele ontmoetingsplaats voor jongeren