Naar inhoud

Verkeershinder en omleidingen najaar 2021

We bundelden een aantal wegenis- en nutswerken en evenementen die de komende tijd plaatsvinden en mogelijk tot enige verkeershinder of plaatselijke omleidingen kunnen leiden.

Werken en verkeershinder najaar 2021

Werken Kapelstraat

Vanaf woensdag 26 mei zal de Kapelstraat afgesloten worden waardoor doorgaand verkeer niet mogelijk is. De Kapelstraat wordt afgesloten tussen het kruispunt met Schransdriesstraat en Molenvloed.

Momenteel situeren de werken zich voorbij de Larenstraat. De rioleringswerken werden uitgevoerd tot halfweg richting K. Astridstraat. Ook de voetpaden worden opgebroken tussen de Larenstraat en het kruispunt Kapelstraat/Schransdriesstraat. Tot ongeveer eind september wordt er gewerkt aan opritten en worden putdeksels opgehaald in het Vinkenpad. Binnenkort worden er verkeerslichten geplaatst en worden er werken uitgevoerd ter hoogte van de Kleine Beek. Rond midden november worden de goot- en boordstenen geplaatst. De onderste asfaltlaag zal tegen eind dit jaar klaar zijn in de Kapelstraat. 

Werken i.o.v. Pidpa op diverse locaties 

Van 23 augustus t.e.m. 1 oktober worden er in opdracht van Pidpa werken uitgevoerd op diverse locaties in de gemeente. Er zal beperkte hinder zijn en er worden voorrangsborden voorzien. 

  • Ernest Claesstraat
  • Felix Timmermansstraat
  • Renier Sniedersstraat
  • Guido Gezellestraat 

Werken Fluvius Steenbakkersdam

Van 3 september tot en met 24 september zal Fluvius werken in de berm van de Steenbakkersdam. Dit zorgt voor een versmalde rijstrook, voorrang wordt voorzien via verkeersborden.

Kermiskoers 

Op vrijdag 17 september vindt de kermiskoers weer plaats in Beerse. In bijlage van dit document vind je de straten waar er barelen komen te staan of waar er mogelijks (kort) hinder zal zijn. De tijdelijke verkeersmaatregelen zullen in de loop van volgende week gepubliceerd worden op onze website.

Beerse kermis

Beerse Kermis gaat door op en rond het Kerkplein vanaf zaterdag 18 september tot en met zondag 26 september 2021. Ter gelegenheid van dit evenement wordt de Pastoriestraat, tussen het kruispunt met de Bisschopslaan en het kruispunt met de Stijn Streuvelsstraat afgesloten voor alle verkeer. Er is geen omleiding voorzien. Na de wekelijkse markt op woensdag 15 september wordt de Pastoriestraat afgesloten. Dinsdag 14 september zal er een parkeerverbod zijn in de Pastoriestraat omdat er een groenonderhoud wordt uitgevoerd.

Voorbereiding rioleringswerken Tempelstraat - Abdijstraat - Pastoriestraat

Dit najaar starten Aquafin, Fluvius en de Provincie Antwerpen met een groot gezamenlijk rioleringsproject nabij het centrum van Beerse. Aquafin neemt de rioleringswerken in de Tempelstraat en Abdijstraat voor haar rekening. Volgens de huidige planning zullen de werken ongeveer 15 maanden duren. In het park Echelpoel moet er ruimte vrijgemaakt worden
voor het aanpassen van de waterloop de Laak die door het park stroomt. Aquafin en aannemer Vangeel zijn overeengekomen om op 20 september alvast te starten met het
rooien van bomen om deze zone vrij te maken voor de werken die nadien volgen.

Meer info vind je hier.

Parkeerverbod Albertstraat 21/9 en 24/9

In de Albertstraat is op 21 september een parkeerverbod van kracht om plaats vrij te houden voor de bussen van gemeentelijke basisschool BAB die op bosklassen vertrekken en weer terugkeren op 24 september.

Verplaatste markt 22/9

Op woensdag 22 september 2021 zal de markt naar aanleiding van Beerse kermis verplaatst worden naar de Bisschopslaan, meer bepaald naar het stuk tussen de Lindenlaan en de Abdijstraat en Tempelstraat. De Bisschopslaan zal ter hoogte van deze zone afgesloten worden voor alle verkeer.

Rommelmarkt 3/10

Op zondag 3 oktober 2021 organiseert Rocky Events een rommelmarkt op het kerkplein in Beerse centrum. Er geldt dan een stilstaan- en parkeerverbod, waardoor toegang tot het kerkplein niet mogelijk zal zijn van opbouw tot afbraak, niet ter hoogte van de Vredestraat noch via de Pastoriestraat.

Bevrijdingsweekend

Van vrijdag 1 oktober t.e.m. zondag 3 oktober 2021 vindt het bevrijdingsweekend plaats in de Heldenweg en Abtsheide. 

In volgende straten wordt dan geen doorgaand verkeer toegelaten:

  • Heldenweg: tussen het kruispunt met de Rijkevorselseweg en het kruispunt met Abtsheide
  • Abtsheide: van huisnummer 7 tot en met huisnummer 9


Rioleringswerken Houtseweg

Van 4 t.e.m. 8 oktober worden er op de Houtseweg rioleringswerken uitgevoerd ter hoogte van huisnummer 33. Het verkeer zal a.d.h.v. voorrangsborden moeten passeren over versmalde rijstroken.Alle werken bekijken? Check stratenplan.beerse.be 

Meer informatie? Dienst openbare werken - tel. 014 600 640 - e-mail: project@beerse.be 

Datum van het bericht: vrijdag 17 september 2021
Huidig nieuwsoverzicht