Naar inhoud

Werken en verkeershinder vanaf 3 mei

We bundelden een aantal wegenis- en nutswerken die vanaf 3 mei kort na elkaar plaatsvinden en mogelijk tot enige verkeershinder of plaatselijke omleidingen kunnen leiden.

Overzicht van alle werken en verkeershinder in Beerse/Vlimmeren

Rijkevorselseweg
Van 3 tot 7 mei worden er herstellingswerken uitgevoerd aan het wegdek op de Rijkevorselseweg ter hoogte van huisnummer 90. Er zijn op twee plaatsen betonplaten omhoog gekomen.
Het wisselend verkeer zal ter plaatse geregeld worden met tijdelijke verkeerslichten.

Kruispunt Kapelstraat-Schransdriesstraat
In de week van 3 mei zal aannemer Vangeel in de Kapelstraat voorbereidende werken uitvoeren om in de 2de helft van mei de effectieve werken aan te kunnen vatten. Er wordt gestart aan het kruispunt Kapelstraat/Schransdriesstraat. Fase 1 loopt tot aan de Molenvloed waarna de aannemer stelselmatig zal opschuiven richting Houtseweg. De bewoners zullen per brief nog  geïnformeerd worden vóór de werken ter hoogte van hun woning starten.

Zilvereind
Op dinsdag 4 mei zullen er in opdracht van Pidpa werken worden uitgevoerd op het Zilvereind, ter hoogte van huisnummer 39. Het verkeer wordt hier via tijdelijke verkeerslichten geregeld.

Lilsedijk – kruispunten Biezenstraat/Dennenlaan
Vanaf 6 mei tot en met 28 mei is er een wijziging in de verkeerssituatie van de wegeniswerken op de Lilsedijk. Het kruispunt met de Industrieweg zal onderbroken zijn en krijgt tijdelijke verkeerslichten. Het eenrichtingsverkeer tussen de kruispunten met de Biezenstraat en Dennenlaan wordt dan opgeheven.

Pastoriestraat en Abdijstraat
Van 7 mei tot 9 juli worden in opdracht van Pidpa huisaansluitingen en aankoppelingswerkzaamheden uitgevoerd in de Pastoriestraat en Abdijstraat. De werken zullen uitgevoerd worden met een mobiele werf.

Aanleg fietspad Lilsedijk
De werken op de Lilsedijk vorderen goed. De aannemer kan vermoedelijk in de week van 10 mei de wegenwerken afronden. De openbare LED-verlichting zal vanaf 17 mei geplaatst worden.
Wanneer de fietsoverkapping geplaatst wordt, is nog niet bekend.

Bisschopslaan
Op dinsdag 11 mei wordt in de Bisschopslaan het wegdek vernieuwd ter hoogte van huisnummer 30. Deze werken stonden eerst gepland op 26 april, maar konden niet doorgaan omdat de wegeniswerken in de Schransdriesstraat nog niet afgerond waren. Er zal op 11 mei van 7u tot 17 uur dus geen doorgang mogelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers kunnen passeren, fietsers moeten afstappen. In onderstaand document kun je het omleidingsplan bekijken. Buurtbewoners worden ook geïnformeerd via een bewonersbrief.

Bushaltes Antwerpsesteenweg 
Vanaf 12 mei tot 31 mei gaan in opdracht van AWV de bushaltes vernieuwd worden op de Antwerpseweg (=N12). Zowel bushalte Shell (richting Malle) als bushalte ter hoogte van nummer 15 (richting Turnhout) worden onder handen genomen.

Alle werken bekijken? Check stratenplan.beerse.be 

Meer informatie? Dienst openbare werken - tel. 014 600 640 - e-mail: projectbureau@beerse.be 

Datum van het bericht: maandag 31 mei 2021
Huidig nieuwsoverzicht