Naar inhoud

Krijttekeningen kleurden Schransdriesstraat op 3 mei

Basisschool Schransdries en GIBLO zorgden maandag 3 mei tussen 13 en 15 uur voor extra kleur in de Schransdriesstraat. Om de nieuw aangelegde straat op hun eigen manier feestelijk in te huldigen vooraleer ze op 4 mei weer open werd gesteld voor het doorgaand verkeer, lanceerde de directie van de basisschool het idee om het wegdek te voorzien van kleurrijke krijttekeningen. Zo wilden ze de vernieuwde straat en de veilige schoolomgeving extra in de verf – of zeg maar: in het krijt - zetten. 

Krijttekeningen kleurden de- nieuw aangelegde Schransdriesstraat

Maar liefst 23 klasgroepen van Basisschool Schransdries en GIBLO brachten maandag 3 mei de Schransdriesstraat kleurrijke krijttekeningen aan. Per klasbubbel werd een vak met een oppervlakte van 30m² voorzien waarin de leerlingen hun creativiteit de vrije loop konden laten. Om dit in alle veiligheid te laten verlopen, werd de Schransdriesstraat afgesloten vanaf het kruispunt aan buurtwinkel Walbers tot zo’n 140 meter voorbij de school richting de Kapelstraat.

Aan de uiteindes van de krijtzone stonden de nodige verbodsborden en nadarhekken en ook telkens iemand om duidelijk te maken dat er geen doorgang mogelijk was. 

Op dinsdag 4 mei werd de Schransdriesstraat, na een periode van bijna één jaar, weer volledig opengesteld voor alle verkeer. Aannemer Vangeel pakte voor de heraanleg van de straat de volledige onder- (riolering) en bovenbouw (rijweg, fietspaden, …) aan. Het resultaat? De schoolomgeving verschijnt nu nóg duidelijker in het wegbeeld en het pijnpunt voor fietsers aan de kapel is weggewerkt.

Datum van het bericht: maandag 03 mei 2021
Huidig nieuwsoverzicht