Naar inhoud

Beerse en Vlimmeren twinkelen het eindejaar in

Inwoners en bezoekers van Beerse krijgen hoe dan ook een warme eindejaarsperiode, ondanks alle maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan. Verschillende initiatiefnemers slaan de handen in elkaar met de ondersteuning van lokaal bestuur Beerse.

foto: Jan Hulselmans

Bekende en traditionele festiviteiten zoals de kerstmarkt en het nieuwjaarszingen kunnen niet door gaan. Daarom werd er creatief gezocht naar alternatieven om de inwoners en bezoekers van onze gemeente toch een gezellige eindejaarsperiode te laten beleven. Met deze gemeenschappelijke missie werden nieuwe samenwerkingen opgezet tussen Beerse en Vlimmeren en tussen organisaties en het lokaal bestuur.

Vanuit de organisatie van de Vlimmerse kerstmarkt ontstond het idee van een box met ‘doe-het-zelf-gezelligheid’. Verenigingen en handelaars zorgen voor de ingrediënten, zoals chocoladesnippers voor een kop warme chocolademelk. De box wordt te koop aangeboden bij verschillende handelaars uit Vlimmeren en Beerse.

UNIZO Beerse tekende een campagne ‘Beerse Twinkelt’ uit met vier acties. UNIZO creëert daarmee een sfeervol centrum tijdens de feestdagen. Ze zetten de graag de vele en mooie winkels in Beerse in de kijker. 

Samen met dienst sport en Vaart van lokaal bestuur Beerse, organiseert UNIZO een magische dorpswandeling waarbij gezinnen met jonge kinderen op zoek kunnen gaan naar figuurtjes in de winkeletalages. De winkelstraten worden opgefleurd met feestelijke spreuken. Bij de deelnemende handelaars loopt ook een spaaractie waar zeer mooie en belevenisvolle prijzen mee te winnen zijn.

Ook aan de nieuwjaarszangertjes heeft UNIZO gedacht. Aangezien de zangertjes dit jaar geen buidel vol mogen gaan zingen, zorgt UNIZO voor een zelf te knutselen elfenschoen. Die kunnen ze binnenbrengen bij een van de deelnemende handelaars. Daarop wordt de elfenschoen gevuld met allerlei lekkers en kan hij weer opgehaald worden.

Het lokaal bestuur ondersteunt deze initiatieven graag en zet ook zelf haar beste beentje voor. Vaart organiseert een audiowandeling die vertrekt aan de kerststal in Vlimmeren. Wandelaars horen op de mooiste plekjes fragmenten van een modern kerstverhaal. In Beerse kleedt het lokaal bestuur het kerkplein aan met een korte maar gezellige en magische kerstwandeling die uitkomt aan een wensboom. De leerlingen van de lagere scholen kunnen een kerstwens schrijven en in de boom hangen.

Datum van het bericht: donderdag 26 november 2020
Huidig nieuwsoverzicht