Naar inhoud

Risicogroep? Laat je vaccineren tegen seizoensgriep

Het griepseizoen staat voor de deur. Nu dit jaar ook het coronavirus circuleert, is griepvaccinatie meer dan ooit belangrijk. 

vaccinatie

“Vanuit de gezondheidsraad ontvangen we signalen dat er mogelijk een tekort aan griepvaccins zal zijn. We willen daarom prioritair de meest kwetsbaren beschermen”, zegt Dr. Veerle Van Riet, voorzitter gezondheidsraad Beerse.

Behoor je tot de risicogroep, neem dan contact op met je huisarts voor een griepvaccin. Want met een vaccin heb je minder kans op griep of complicaties en zorg je er mee voor dat de ziekenhuizen en zorgverleners dit najaar niet overbelast worden.

We lijsten de risicogroepen nog even op:

 1. personen met een risico op complicaties:
  • zwangere vrouwen
  • chronisch zieken
  • 65-plussers
  • personen die in een instelling verblijven
  • kinderen vanaf 6 maanden tot 18 jaar die een langdurige aspirinetherapie ondergaan

 2. personen die in de gezondheidssector werken

 3. personen die samenwonen met risicopersonen of kinderen jonger dan 6 maanden

Wie tot een van die risicogroepen behoort, kan een voorschrift vragen aan de huisarts. Met dat voorschrift kan je het vaccin bij de apotheek afhalen. Een griepprik laat je best zetten vanaf 15 oktober tot 15 december.

Griepvaccinatie biedt bescherming binnen een termijn van 10 tot 15 dagen volgend op de injectie.

Risicogroepen die het vaccin bij de apotheker afhalen na 1 oktober, krijgen het voor bijna de helft terugbetaald. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort? En hoeveel je griepvaccin precies kost? Vraag het je huisarts of apotheek.

Datum van het bericht: dinsdag 20 oktober 2020
Huidig nieuwsoverzicht