Naar inhoud

UPDATE 3 AUGUSTUS - Verstrengde coronamaatregelen

UPDATE 3 AUGUSTUS 2020

Omwille van de ongunstige coronacijfers beslisten zowel de federale overheid als de provincie Antwerpen om de huidige maatregelen te verstrengen. We begrijpen dat dit geen fijn nieuws is, maar om het virus te bestrijden, moeten we de maatregelen strikt volgen. We zetten alles even op een rijtje.

verstrengde maatregelen
 1. De sociale bubbel wordt kleiner: een gezinsbubbel zal de komende maand maximaal contact mogen hebben met 5 andere volwassenen, kinderen onder de 12 jaar niet inbegrepen.

 2. In de provincie Antwerpen geldt een avondklok: het openbaar sociaal leven stopt tussen 23.30 en 6 uur. Iedereen moet thuis zijn tussen 23.30 en 6 uur, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen (naar het werk, het ziekenhuis, …). Cafés en restaurants sluiten om 23 uur. Die avondklok gaat vanaf vanavond, 28 juli, in.

 3. In provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondneusmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd. De verplichting geldt niet tijdens het nuttigen van eten en drinken en in de private sfeer (thuis). Dat betekent dat iedereen boven 12 jaar een mondneusmasker moet opzetten vanaf dat je je woning/privaat domein verlaat, hoe klein of hoe groot je verplaatsing. 
  De verplichting geldt niet tijdens het intensief sporten voor zover en in de mate deze sport beoefend wordt in daartoe bestemde sportinfrastructuur en/of op plaatsen en momenten waarop het risico op overdracht van het virus nagenoeg nihil is door de kortstondigheid van het eerder occasioneel kruisen of passeren van een personen.

 4. In alle cafés en horecazaken moet de fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen ten allen tijden gegarandeerd zijn, tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een fysieke afscheiding. Individuele registratie is verplicht. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten de gegevens gedurende 4 weken worden bijgehouden.

 5. In restaurants en cafés wordt het maximum aantal personen aan een tafel beperkt tot 4 personen of tot een gezelschap dat bestaat uit personen die behoren tot eenzelfde huishouden.

 6. Winkelen wordt beperkt: je moet opnieuw alleen winkelen. Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels: geen ‘funshoppen’. Je gaat alleen naar de markt of slechts in het gezelschap van minderjarige kinderen of je begeleider wanneer je hulpbehoevend bent. Je beperkt je bezoek tot maximum 30 minuten. Kramen die ingericht zijn als een horecagelegenheid zijn niet toegelaten op markten.

 7. Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.

 8. Enkel contactloos sporten is toegestaan. Contactloze sporten zijn sporten of beweegvormen waar contacten vermeden worden. Tijdens de sportactiviteiten moet de fysieke afstand van 1,5 meter altijd worden gewaarborgd. Deze regel geldt voor iedereen, ook voor kinderen. 

  Sportactiviteiten in een groep van meer dan 10 personen zijn verboden voor volwassenen. Voor jeugdsport blijven de federale regels en geldende protocollen onverminderd van toepassing en kan er met meer gesport worden.

  Omdat squashen gebeurt in een beperkte ruimte met een hoog risico op contact, sluiten ook onze squashboxen even de deuren.

  Meer informatie vind je op www.sportbeerse.be.

 9. Sportlessen, wellnesscentra en zwembad hebben vanaf nu een registratieplicht zoals in de horeca.

  Meer informatie vind je op www.sportbeerse.be. 

 10. Lokaal bestuur Beerse besliste bijkomend dat er geen evenementen en tornooien in onze gemeente mogen plaatsvinden in de maand augustus. De sport- en jeugdweken in onze gemeente gaan gewoon door.

Onze gemeentelijke crisiscel volgt alles op de voet. Zij zijn in nauw overleg met de huisartsen in onze gemeente.

Volg zeker ook ons Facebook- en Instagrampagina. Omdat we ons realiseren dat niet iedere burger te bereiken is via onze digitale kanalen, zorgen we ervoor dat er begin volgende week een gedrukte brief met alle maatregelen in alle brievenbussen van onze gemeente wordt verspreid. 

Je kan de uitgebreide politieverordening van de gouverneur onderaan downloaden. 

Intussen heeft de gouverneur ook een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen en antwoorden gepubliceerd. Die kan je bekijken op https://www.cathyberx.be/taken-en-bevoegdheden/veiligheid/corona/faq.html.

Bedankt voor jullie medewerking! #samentegencorona

Datum van het bericht: maandag 03 augustus 2020
Huidig nieuwsoverzicht