Naar inhoud

Lokaal bestuur Beerse organiseert zomerschool Berenbende Plus

Het lokaal bestuur Beerse beantwoordt de oproep van minister Ben Weyts om een zomerschool te organiseren. 

zomerschool Berenbende Plus

“We willen vooral kinderen in kwetsbare situaties een tof kamp aanbieden waar we tegelijkertijd een aantal leerdomeinen behandelen,” zegt Elle Verwaest, coördinator van de cluster ontspanning en ontwikkeling.

Onder de naam Berenbende Plus worden 3 groepen van maximum 14 kinderen twee weken lang (27 juli tot en met 7 augustus) begeleid. De focus ligt op het creëren van een veilige omgeving waar de kinderen tot rust kunnen komen na een bewogen derde schooltrimester. Bovendien wil het vooral een tof kamp zijn waar wordt geknutseld, gespeeld, gepraat en geleerd. “Kinderen kunnen pas leren wanneer ze rust hebben in hun hoofd,” weet Viviane Cornelissen, stafmedewerker armoede. “Net daarom is het belangrijk dat we hen de kans geven om twee weken lang uit hun kwetsbare situatie te komen en zich zoals andere kinderen te amuseren.”

Bijzonder is dat burgemeester Bart Craane als vrijwilliger de coördinatie op zich neemt. Samen met een tiental gemotiveerde leerkrachten zorgen zij voor een zorgeloos kamp met toffe en leerrijke activiteiten.

Omdat het kamp gericht is op kinderen in kwetsbare situaties gebeuren de inschrijvingen via de partners van Huis van het Kind. Zij spreken gericht ouders aan om hun kind in te schrijven.

Meer informatie vind je op http://www.uitinbeerse.be/berenbendeplus.

Datum van het bericht: dinsdag 07 juli 2020
Huidig nieuwsoverzicht